ספר זה נולד כתוצאה מעבודתה של ד“ר ציפי העצני עם אנשים המתמודדים עם הנטייה הכרונית להשמנת יתר. הספר מלקט תובנות מניסיונה האישי והמקצועי במטרה להעניק לקוראים השראה וכלים מעשיים ליציאה ממצבי הישנות בהשמנה. מצבי הישנות בהשמנה הם מצבים המתאפיינים בעלייה במשקל לאחר תקופה של הרזיה. בתקופות של הישנות, ניתן לזהות אצל כל אחד מעין נסיגה להרגלי חשיבה ולהרגלים התנהגותיים התומכים בהשמנה ומחריפים את הבעיה. התובנות המופיעות בספר מחולקות לפרקים שיעזרו לקוראים להתמודד טוב יותר בכל שלב של תהליך היציאה מההישנות, וגיבוש מחדש של הרגלי אכילה והרגלי חיים בריאים: 1 לצאת מהתקיעות 2 לבנות את התשתית 3 לנהל את השגרה 4 אכילה רגשית, ניהול משברים ושיפור עמדות 5 סוגיות מורכבות בטיפול בהשמנה 6 מבט קדימה: תוכנית הפנסיה הרגשית והגופנית. ד“ר ציפי העצני היא פסיכולוגית קלינית, חברה מומחית באגודה הישראלית לטיפול התנהגותי־קוגניטיבי ומרצה בבית הספר לבריאות הציבור באוניברסיטת חיפה ובתוכנית הישראלית לטיפול התנהגותי־קוגניטיבי. היא מתמחה בטיפול באנשים הסובלים מהשמנה ומהקשיים הנלווים לה. ד“ר העצני מנהלת קליניקה פרטית ועובדת בשיתוף פעולה עם רופאים, דיאטנים קליניים ואנשי מקצוע המטפלים באנשים הסובלים מהשמנת יתר ומאכילה כפייתית. היא מעבירה הרצאות והכשרות מקצועיות ברחבי הארץ בנושא שינוי הרגלי חיים והתמודדות עם הנטייה הכרונית להשמנת יתר. ספרה הראשון, לשקול מחדש, יצא לאור בהוצאת רימונים בשנת 2009.
קטגוריות: מבצעי החודש, בריאות
22.00 ₪
מקט: 14-682-166
לאתר ההוצאה הקליקו כאן
הקדמה
זכות גדולה נפלה בחלקי לפני כמה שנים, כאשר ד“ר ציפי העצני פנתה אליי והציעה לי להשתתף במסע אישי ומקצועי מרתק שמטרתו הבנת הבעיה המורכבת המכונה “השמנה“. ביליתי עמה שעות רבות בניסיון לחדור לתוך המחשבות והרגשות של המתמודדים עם השמנה, להכיר את המכשולים העומדים בפני ההבראה ואת הגורמים התומכים בתהליך. למדתי ממנה רבות ואני חושבת שלמדנו יחד בעיקר מהמטופלים, שהראו לנו איך לעזור להם (ואיך לא). אפילו בנינו מודל תיאורטי שמתאר את התהליך של ויסות רגשי. מאחר שהשמנה היא בעיה של ויסות, ניסינו לראות איך אפשר לשפר את יכולתם של המטופלים (ושלנו) לזהות ולהכיר ברגשותיהם ולהכיל את ההצפות הרגשיות. כדי לעשות זאת, הקדשנו מחשבה לתהליכי זיהוי המחשבות שמסלימות את המצוקה ולאלה שעוזרות להכילה. ראינו שאפשר להגדיר רמות שונות של בעיות ולגשת לפתרונן מעמדה אוטונומית ומפוכחת.
הספר הזה הוא רק אחד מיצירותיה הנפלאות של ד“ר העצני. בספר זה, ד“ר העצני שואבת מהניסיון הקליני הרב שצברה, מאישיותה ומניסיונה האישי, ומכינה לקורא המנוסה בהרזיה פניני תובנה קלות לעיכול ושימושיות להפליא, במטרה לעזור לכל אחד למצוא את מה שעוזר לו. לכן יש בספר מגוון לא מצומצם של המשגות תיאורטיות ומונחים, כולם מבוססים על מחקר אמפירי ותיאורטי עדכני, אך מעובדים ומוגשים בצורה שהקורא שאינו פסיכולוג יכול להבין ולקשור לחוויה האישית שלו. כל פרק מתמודד עם היבט אחר של הישנות ההשמנה. כדי ליהנות מהרצף החשיבתי ומהצגת הכללים לטיפול בהישנות באופן שיטתי, רצוי לקרוא לפי הסדר. בתוך ששת החלקים של הספר, כל פרק עומד בפני עצמו. אתם מוזמנים לקרוא את הפרקים ולחפש בתוך הסיפורים את עצמכם ואת החוויות שלכם, או לפחות את מה שמשותף לכם ולרבים אחרים המתמודדים כמוכם עם הישנות הרגלי אכילה תומכי השמנה.
חלק א‘ – “לצאת מהתקיעות“, מתמקד בנקודת המפנה שרבים מכירים: התקיעות. ההחלטה לעשות שינוי, גם אם הדרך מוכרת, דורשת לעתים אומץ. יש תמיד שיקולים של רווח והפסד לפני כל מעבר משמעותי, והפרק מעיר מחדש את הדיון הפנימי סביב המוטיבציה לעשייה והכוחות שפועלים כנגד. חלק ב‘ – “לבנות את התשתית“, דן באחד מהעקרונות החשובים ביותר של הטיפול בהשמנה, ולכן הוא גם אבן יסוד של טיפול בהישנות – בנייה ותחזוקה של תשתית לשגרת חיים בריאה. ההתמקדות בתשתית היא אחד מהמאפיינים המבדילים בין תוכנית הרזיה, שמטרתה ירידה במשקל, לבין טיפול בהשמנה, שמטרתו שינוי בהרגלי החשיבה וויסות הרגשות התומכים בהשמנה. תשתית חזקה מאפשרת יציאה קלה יותר מהתקיעות וחזרה טובה יותר לאחר תקופות של דוחק. חלק זה מקדיש מחשבה מיוחדת לבניית התשתית הפסיכולוגית, הפיזית והסביבתית לאכילה בריאה. חלק ג‘ – “לנהל את השגרה“, מפרט את ההרגלים המחשבתיים וההתנהגותיים שמרכיבים תשתית זו.
חלק ד‘ – “אכילה רגשית“, עוסק בקשיים בוויסות הרגשי שמאפיינים את המתמודדים עם בעיית השמנה והישנותה. תמצאו בו הסבר ותרגול בנושא זיהוי והכרה של מצבים רגשיים, כלים להגברת ההכלה הרגשית וכן כלים להקניית שפה חדשה, שבה יש אבחנה בין המחשבה לבין הרגש ופיתוח דו־שיח פנימי בונה ומסייע. בחלק ה‘ – “סוגיות מורכבות“, ד“ר העצני מתמודדת עם נושאים שכיחים העולים במהלך הטיפול, כמו מודעות לעיוותים בדימוי העצמי והמשכיות של דפוסים ישנים, כמו צפייה לכישלון. החלק האחרון – “מבט קדימה: תוכנית הפנסיה הרגשית והגופנית“, עוסק בתכנון לטווח הארוך, בתפיסה הפילוסופית ובשינויים בתפיסה העצמית שיכולים להמשיך ולהשפיע גם בהמשך.
אני רוצה לברך את ד“ר העצני על ספר חשוב זה, ולאחל דרך צלחה לקוראים.
קאירה סרנר לוין
תל אביב, 2011
היו הראשונים לכתוב תגובה למוצר: “לשקול מחדש 2 RESTART”
יש להתחבר למערכת כדי לכתוב תגובה.
אין עדיין תגובות