באמצע שנות החמישים לחייה, לא חלמה הילה, אלמנה נאה ואבלה, שתמצא שוב אהבה עזה ומלאה ברוך ובלהט בזרועותיו של ארי, אלמן גם הוא; עוד לא תיארה לעצמה, שהיא, ציירת רומנטיקנית החיה בבועה של חיי יצירה, תיסחף לנחשול העצום של חייו של ארי – איש עסקים בינלאומי שמפעל חייו עומד לפני התמוטטות.
ארי מוצא את עצמו נלחם על ערכיו, אמונותיו ועל שמו הטוב, בעולם שפשט אף הוא את הרגל מבחינה מוסרית ואיבד את גבולותיו, כשהילה עומדת איתנה לצדו ונשאבת עמו עמוק לתוך סחרור עסקי, אישי, משפטי ומשפחתי.
האם יצליחו השניים למצוא נחת ושלווה בתוך טירוף המערכות שפקד את חייהם?
גם בארי והילה, ספרו הרביעי, דן שינמן מפליא לעשות וכדרכו, צולל עמוק לתוך אחת הדילמות המורכבות והמעניינות ביותר של החברה המודרנית, וזאת ברגישות ובאנושיות.
סוגיות מורכבות של כלכלה ומוסר מובאות כאן בצורה נהירה, קולחת ומושכת לקריאה, והחיים הפרטיים הסוערים של ארי והילה הם תזכורת מעוררת מחשבה וקריאת השכמה לכולנו, בעולם מורכב ומנוכר ששכח את מוסרותיו והתנתק מערכיו.
״הרבה דילמות חיים נפרשות לאורכו של הרומן החדש והסוחף של דני שינמן. העלילה היא עוצרת נשימה והיא נוגעת בעצביה החשופים של החברה הישראלית המשתנה. נשביתי אחר הדרמה האישית שאינה מרפה מחייו של הגיבור הראשי — קיבוצניק בעברו ותעשיין מצליח — שנאחז בשארית כוחותיו כדי לשמר את ערכי הצדק והשוויון שעליהם גדל בסביבה קפיטליסטית שלוחת רסן.״ דניאל בן סימון, עיתונאי וסופר
״ברובד הראשון, המיידי, של ארי והילה זהו סיפור אהבה נוגע ללב שדמויותיו אמינות, עלילתו מרתקת וכתיבתו מיומנת וקולחת. אך מה שהופך אותו לספר אשר לו חיכיתי, הוא הרובד השני שלו — הדילמה המטלטלת את חייו של ארי, מאיימת על יצירת חייו העסקית, על שלמות משפחתו ועל יושרתו הפנימית. הדילמה הפרטית הזאת היא מראה שמשקפת עולם שאיבד את בלמיו ומשווע לאתחול מחדש. הסופר המוערך דן שינמן עושה זאת שוב – באומץ לב מוסרי נדיר, ברגישות ובתבונה.״ יהודית רותם, סופרת
אבנר – :
קראתי בשקיקה את ספרו החדש של הסופר דן שינמן, ונהנתי מכל רגע. מדובר בספר עלילתי מרתק, ויחד עם זאת בעל אמירה מוסרית נוקבת וברורה. הספר כתוב בצורה קולחת, ושואב את הקורא באמצעות עיסוק בסוגיות כלכליות ומוסריות, ובממשק ביניהן. בתוך כך, בספר מוצגות דמויות מציאותיות ומורכבות שקשה שלא להתחבר אליהן. הדבר נכון במיוחד לגבי הילה, שהסיפור מסופר מנקודת מבטה, כך שכבר למן ההתחלה הקורא יכול להתחבר לדמותה, וכפועל יוצא מכך למערכת היחסים המיוחדת והסוחפת בין הילה לארי.
מאמר "עולם ללא גבולות" המובא כנספח, מתכתב באופן ישיר עם הדילמות המוסריות שמתעוררות בסיפור, ומעניק לקוראים מעין מרשם להתמודדות ערכית עם המציאות החברתית המורכבת שאנו חיים בה. במובן מסוים, המאמר מביא לידי ביטוי בצורה מזוקקת את האמירה המוסרית הייחודית של הסופר דן שינמן, כפי שהיא מובאת גם בספריו הקודמים, ומחדד את הרובד המוסרי ששזור לכל אורך הסיפור של ארי והילה. לדעתי, התובנות העמוקות שעולות במאמר חשובות במיוחד לאור ההשלכות של מגפת הקורונה ותופעות הלוואי החברתיות המשמעותיות שהיא הביאה איתה או זירזה את הופעתן.
אני מאוד ממליץ על קריאתו של הספר!