כולם מפרסמים ספרי מתכונים: מתכונים למנות ראשונות, מתכונים למנות אחרונות, מתכונים לאוכל סיני, לאוכל פרסי, לאוכל מרוקאי או תוניסאי ואינסוף מתכונים לעוגות ולמנות אחרונות. יש אפילו מתכון לקניית רכב ומתכון לקניית דירה, מתכון לבחירת בן זוג ומתכון לקבלת משכנתה או להלוואה זולה. רק מתכון לחיים עוד לא נמצא.
שלא כמו בהכנת עוגה, הקושי בכתיבת מתכון לחיים טובים טמון בעובדה שהטעמים והמינונים מורכבים הרבה יותר. המינונים הם המשקל שאנחנו נותנים לדברים החשובים לנו בחיים. היום, כשכבר סומכים פחות על תבונתם של הזקנים, כל אחד בוחר את המינון הטוב לו בחיים, אבל הטעימה כידוע אינה פשוטה תמיד.
אם כך, איך מוודאים שהמלאכה תהיה מוצלחת?
ומכיוון שכבר שנים אני טוען שבחירת המידה הנכונה היא אֵם כל חוכמה, ונדרש זמן רב ללמוד את המלאכה, אני מציע לצעירים שרק מתחילים את דרכם המקצועית פשוט לנסות ולנסות קצת מזה והרבה מההוא ובפעם הבאה לשנות קצת את המינון ועוד פעם ועוד פעם, עד שהעיסה הנרקחת תהיה הכי מוצלחת.
בספר הזה אני מנסה לכתוב מתכון להתנהגות של בני אדם, מתכון להיות האדם "מענטש". אני מנסה לבחון מה הם המרכיבים הבסיסיים הבונים אותנו כבני אדם, איך בני אדם בונים חברה בריאה, ואיך מתקרבים לאותה מטרה שהיא משאת נפשו של כל אחד מאיתנו – מניעת סבל וכאב בראש ובראשונה לנו ולאחר מכן
גם לזולתנו – ולצד כל המרכיבים שיעשו אותנו טובים יותר, מה הם הדברים ש"מענטש" אף פעם לא יעשה.
ברוך אקסלרוד, בוגר פיזיקה-מתמטיקה, מוסמך להנדסה ובעל תואר שלישי במדעי המחשב כולם מאוניברסיטת תל אביב. יליד הארץ, חי הרבה שנים בארצות הברית, מתמחה בכתיבת אלגוריתמים מתמטיים ופיתוח אפליקציות לסמרטפון. אוהב לקרוא ספרות כללית ופילוסופיה יהודית ומרבה לכתוב להנאתו. זהו ספרו השני. הספר הראשון "מה שאבי לא הספיק ללמדני ואני לא רוצה לחסוך מילדי" יצא לאור ב-2012.
אין עדיין תגובות